zondag 21 februari 2016

Recept 36: Vlaamse hutsepot

Een recept van Stefaan en Martine
 
 4 personen

Benodigdheden: 200 gram rundsvlees, 200 gram lamsvlees, 3 wortelen in schijfjes, 1 stengel selder, 1 stengel prei, 2 ajuinen, 2 rapen, 6 spruitjes, ¼ witte kool, 4 aardappelen in grote stukken gesneden, peper en zout, 1 kruidentuiltje, olijfolie

Bereiding
1. Fruit de fijngesneden ajuinen in olijfolie in een grote kookpot.
2. Leg er al het vlees bovenop en voeg water toe tot het vlees is bedekt.
3. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje.
4. Laat een half uurtje koken en haal het schuim er af indien nodig.
5. Voeg de in grote stukken gesneden aardappelen, de spruitjes en alle andere fijngesneden groenten toe.
6. Laat 45 minuten zachtjes sudderen.
7. Verwijder het kruidentuiltje.
8. Serveer in diepe borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten