zondag 14 februari 2016

Recept 33: Penne risotto

Een recept van tante Vera en nonkel Jan

2 personen

Benodigdheden: 200 g penne, 1 liter bouillon, klein blikje tomatenpuree, olijfolie, takje rozemarijn, pepervlokken naar smaak, zout, 1 eetlepel rode wijnazijn, parmezaan

Bereiding
1. Maak de bouillon (mag van een blokje zijn).
2. Zet een pot waarin alle pasta kan op een matig warm vuur. Verhit de olie en roer er de pasta en de rozemarijn door. Blijf roeren tot de penne na 3 à 4 minuten lichtbruine randjes krijgen. Voeg de tomatenpuree toe en blijf roeren tot alle pasta met een laagje saus bedekt is.
3. Voeg geleidelijk warme bouillon toe en blijf roeren tot alle vocht is opgenomen of tot de pasta gaar is maar nog wel beet heeft.
4. Kruiden met pepervlokken, azijn en zout.
5. Opdienen met Parmezaan en een groene salade. HEERLIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten