maandag 8 februari 2016

Recept 28: Amuse soepje van knolselder en vanille

Een recept van papa



12 personen

Benodigdheden: 1/3 knolselder (ongeveer 500gr), 50 gram knolselder in kleine brunoise gesneden voor afwerking, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 ui gesnipperd, 500 cc bouillon van kip of groenten, 1 vanillestokje doormidden gesneden en zaadjes uitgeschraapt, 100 cc room, peper en zout naar smaak, 3 selderblaadje fijn gesneden voor afwerking, olijfolie

Bereiding
1. Schil de knolselder en snij in fijne schijfjes, leg deze in een ovenschotel samen met de knoflook en ui, besprenkel met olijfolie en zout, en rooster dit in de oven gaar op 190°C (+/- 30 min).
2. Doe de groenten en de olie dan in een kookpot en voeg bouillon toe, breng de soep aan de kook en pureer de soep met de vanille, room en peper.
3. Stoof de blokjes knolselder voor de afwerking in olijfolie en kruid met peper en zout.
4. Breng de soep in kleine kommetjes en garnier met de gestoofde blokjes knolselder en fijn gesneden selderblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten