Een recept van Marian en Jonas
4 tot 6 personen
Ingrediënten: 1 grote courgette, 4 grote tomaten, 2 tot 3 teentjes knoflook, 1/2 blik erwten, 3-4 ajuinen, 300g gehakt, 300g américain, 1 groot glas rijst, 100g gemalen gruyère kaas
Bereiding (30 min)
1. Bak de in stukken gesneden courgette in een pan tot ze gaar zijn.
2. Stoof de uien bruin en voeg bij de courgette.
3. Voeg hierbij het gehakt en de américain.
4. Kook de rijst en voeg daarna de erwten en knoflook toe.
5. Snij de tomaten in stukken of schijven en leg deze mee in de pan met het gehakt en laat eventjes mee sudderen.
6. Voeg alles bij de rijst.
7. Leg de courgettestukken in een vuurvaste schaal en giet hierover de saus.
8. Warm op in de oven en strooi de gruyère kaas erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten