Een recept van Lies en Dokus
5 à 6 stuks
Benodigdheden: 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg, 1 aubergine (niet te dik), teentje look, 200 gram tomatenstukjes of –puree, verse basilicum, mozzarellasnippers (of een bol mozzarella die je zelf raspt), olijfolie, zout, peper
Voor de afwerking: oregano, fijngeraspte parmezaan
Bereiding
1. Snipper de look en stoof ze aan in een scheut olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat enkele minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde de fijngesneden basilicum toe.
2. Was de aubergine, snij in 2 en dan in flinterdunne schijfjes. Bestrooi met wat zout en giet er een scheut olijfolie over.
3. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het bladerdeeg uit. Rol het met een deegrol nog wat platter en groter. Snij het deeg in repen van ongeveer 25x7cm. Voeg kleinere stukjes deeg samen en rol uit. Je kan in totaal 5 à 6 repen vormen.
4. Verwarm de over voor op 175°C.
5. Verspreid het tomatenmengsel over de vellen bladerdeeg, strooi er de snippers mozzarella over en schik er de stukjes aubergine bovenop (zie foto). Kruid met wat oregano.
6. Plooi het onderste gedeelte van het bladerdeeg over de aubergines en rol op tot een roosje. Plaats de roosjes in de (indien nodig ingevette) muffinvorm.
7. Bak 45 minuten op 175°C, tot het deeg gaar is.
8. Haal de roosjes uit de vorm, besprenkel met parmezaan en serveer warm, als aperitiefhapje, voorgerecht of onderdeel van het hoofdgerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten