zondag 14 februari 2016

Recept 32: Kleine chocoladecakes met rozijnen

Een recept van Christophe, Caroline, tante Nancy en nonkel Marc

Benodigdheden: 270 gram bloem, 140 gram suiker, 200 gram malse boter, 4 eieren, 125 gram donkere chocolade, 150 gram rozijnen, 1 eetlepel maanzaad, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje zout

Bereidingswijze
1. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2. Laat de rozijnen wellen in een flinke scheut (bruine) rum, gemengd met wat lauw water. Werk je alcoholvrij, wel de rozijnen dan in zuiver water.
3. Doe de malse boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Plaats het K-hulpstuk voor deeg en beslag en meng de beide ingrediƫnten.
4. Weeg de juiste hoeveelheid bloem en neem de eieren erbij.
5. Laat de machine verder draaien en voeg een eerste ei toe, gevolgd door een deel van de bloem. Ga op dezelfde manier door tot alle eieren en de bloem door het beslag gemengd zijn.
6. Voeg naar smaak een beetje kaneelpoeder toe, gevolgd door de zwarte maanzaadjes.
7. Hak de donkere chocolade in – niet al te fijne – stukjes en laat de gewelde rozijnen uitlekken. Strooi beide ingrediĆ«nten in het beslag, samen met een snuifje zout. Laat de machine alles mengen.
8. Verwarm de oven voor tot 175 °C.
9. Roer het beslag even om met een pannenlikker en schep het cakebeslag in de (plastic) spuitzak.
10. Plaats papieren cups in de cakevorm voor individuele porties. (Jeroen plaatst er twee in elke holte, voor extra stevigheid.)
11. Snij de top van de plastic spuitzak. Maak de opening voldoende groot, zodat de brokjes chocolade en de rozijnen er gemakkelijk doorheen kunnen.
12. Spuit een portie beslag in elke cup en schuif de cakes in de oven van 175°C. Bak ze gedurende 30 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten